איך לבחור ברוקר במטח ?

שתף לחבריך

מהם הבדיקות החשובות שצריך לעשות שבוחרים ברוקר?
איך לדעת אם הברוקר מתאים עבורי?

 

עד 2014 לא היתה רגולציה בישראל על ברוקרים למסחר במט"ח, עד אותה שנה קמו עשרות ברוקרים בארץ שהבטיחו מתנות, פרסים, איתותי מסחר ובונוסים לכול מי שיפתח אצלם חשבון מסחר.

באותם שנים עשרות רבות של אנשים הפסידו הון של כסף עקב פעולות שעשה הברוקר, כגון הטעיות מכוונות, נתינת המלצות ואיתותים כושלים, משחק בציטוטי הגרפים ועוד.

בעקבות כך ב2014 חוקק חוק זירות מסחר שבו נקבעו הכללים להפעלת זירת מסחר(ברוקר) בארץ וכול ברוקר שרצה לעבוד בארץ היה חייב לעמוד בכללים ולהיות תחת פיקוח מתמיד של הרשות לניירות ערך.

בעקבות כך נשארו רק 6 ברוקרים בעלי רישיון לניהול זירות מסחר ותחת פיקוח של הרשות לניירות ערך.

כול הברוקרים הרמאים והנוכלים נעלמו ונשארו רק אלה שבאמת היו הוגנים.

יחד עם זאת, לכול ברוקר יש יתרונות שאין לאחר, ועדיין כדי להחליט באיזה ברוקר לעבוד יש לבדוק מספר דברים חשובים.

במאמר הזה נרכז את הדברים החשובים שיש לבדוק בכול ברוקר לפני שפותחים חשבון:

 

 

פיקוח / רגולציה – כול הברוקרים בארץ היום הם מפוקחים, אבל עדין כדאי לבדוק באתר הברוקר אם רשום שהוא מפוקח, כמו כן אם ישנו פיקוח נוסף כגון NFA בארה"ב או FSA בבריטניה או Cysec הקפריסאית – מה טוב.

 

 

איתנות כלכלית – כדאי לבדוק האם הברוקר בעל איתנות פיננסית, איפה נמצא הכסף שלנו (בחלק מהברוקרים הכסף יהיה בחשבון נאמנות)ו, מה קורה לכסף שלנו אם הברוקר פושט רגל פתאום – האם הכסף בטוח? .

 

 

מיקוםהכסף יושב אצל הברוקר לכן חשוב לדעת איפה הוא יושב למקרה שיהיו בעיות ותרצו לפנות אליו.  

 

 

שירות לקוחות – האם הברוקר זמין שרוצים לפנות אליו והאם הוא נותן יחס טוב ללקוחות, האם יש לו חדר מסחר ואם כן מה הזמינות שלו, תוך כמה זמן העברות כספים מבוצעות(משיכה והפקדה), האם חל על הרווחים מס ניכוי במקור.

 

מערכות מסחר – רוב הברוקרים בארץ מספקים את פלטפורמה המסחר הפופולרית  MetaTrader4 , אבל חלקם גם נותנים מערכות מסחר שלהם – חלקן אינטרנטיות וחלקן כתוכנה היושבת במחשב(כגון המטה טריידר 4).
לכול אחת מהמערכות יתרונות וחסרונות, לחלקן יש יותר אינדיקטורים ומתנדים, וחלקן יותר פשוט ונוחות לתפעול,  לסוחר המתחיל רצוי להתחיל במערכת מסחר פשוטה לתפעול ונוחה למשתמש שגם תתמוך בעברית כגון המטה טריידר 4.

המערכת הנ"ל טובה מאוד למסחר ידני וגם בעלת אפשרות מתקדמת למסחר אוטומטי – באם תרצו להפוך את האסטרטגיה שלכם לאוטומטית. (איך עושים זאת? – קרא בפיתוח רובוט מסחר)

 

 

ביצועים מדויקים/נזילות – בשעות שמתפרסמים הודעות כלכליות יש תנודות חזקות בציטוטי המטבע, יש לבדוק האם הברוקר מתחייב לכבד את הוראות הStoploss וה Takeprofit שהכנסתם? במידה ולא, תצטרכו לחשוב אם כדאי לכם לקחת את הסיכון שיהיה הודעה כלכלית וה ST שלכם לא יתפס.
הנזילות גם כן חשובה, האם שאתם פותחים עסקה היא נפתחת מייד ובמחיר שרציתם?   ישנם ברוקרים שהעסקה תפתח במחיר גבוה יותר ממה שנתתם או שכאשר תסגרו עסקה יהיה זמן מה עד שהעסקה תסגר ואז אתם עלולים להפסיד עוד כסף.

הדבר הזה הוא קריטי במידה ואתם משתמשים ברובוטים במיוחד אם הרובוט שלכם הוא מסוג קירקוף – שכול פיפס חשוב לרווח.

 

 

עלויות מסחר (Spread) – עלויות המסחר שלנו שאנחנו משלמים בפועל הן הספרדים.  (SPREAD) הינו המרווח בין צמדי המטבעות. לכן על מנת שנשלם פחות עמלות יש לבדוק מהו הספרד בצמדי המטבעות השונים ובמיוחד בצמדי המטבעות בהם אנו סוחרים ברוב המקרים (לרוב זה eurusd, gbpusd, usfchf).

כמו כן כדאי לבדוק האם המרווחים קבועים במשך כול שעות היום (גם בשעה שמתפרסמים נתונים כלכליים) או שהמרווחים משתנים בהתאם למצב השוק. חשוב לדעת שברוקר שמשנה את המרווחים בהתאם למצב בשוק יכול לשנות את גובה המרווחים גם בשעות הלילה ולמעשה מתי שהוא רוצה.

בברוקר שהוא עושה שוק המרוחים יהיו קבועים – שם יש לבדוק שהמרווחים הגיונים (מקסימום 3 פיפס ביורו דולר, 3 פיפס בשטרלינג דולר), בברוקרים שהם ECN (לא עושה שוק) המרווחים יהיו משתנים – שם יש לבדוק שגם בזמן שהספרדים מתרחבים הם לא עוברים ה3 פיפס ביורו דולר ושטרלינג דולר – גם אם מדובר במצבי הודעות ומצבי קיצון.

 

 

עשיית שוק – בעבר הבדיקה האם הברוקר 'עושה שוק' היתה חשובה מאוד, אך כיום בעקבות הפיקוח על הברוקרים ירד חשיבותה של בדיקת זאת, אך עדיין כדאי לבדוק ולדעת קצת על הנושא.

עושה שוק הוא מונח  שמתייחס לברוקר אשר לא מבצע באופן שוטף ותמידי פעולת "התכסות" (העברת פעולת הלקוח לבנקים או לזירות מסחר ענקיות – מול פוזיציה נגדית שפתח לקוח אחר) מיד עם פתיחת פוזיציה של הלקוח, במצב כזה הברוקר לוקח צד בעסקה, אם הלקוח ירוויח – הברוקר יפסיד, אם הלקוח יפסיד – הברוקר ירוויח.

רוב הברוקרים בעולם מנהלים מדיניות של "ניהול סיכונים" על מנת לא להשאר "חשופים" יתר על המידה לפוזיציה של הלקוח, כלומר הברוקר על פי סטטיסטיקות שלו מחליט האם בעסקה מסוימת הוא מתכסה לחלוטין (מול לקוחות אחרות בברוקר או מול בנקים וזירות מסחר אחרות) או לא מתכסה בכלל.

עקרונית כלקוחות נושא זה לא אמור להפריע, מכיון שכול עוד הברוקר ישלם לנו את הרווחים – זה לא משנה מבחנתנו אם הוא מתכסה או לא, מה שכן כדאי לדעת שבברוקר עושה שוק – הSPREAD יהיה קבוע  – מכוון שהוא לא מקבל את הציטוטים שלו מבנקים/זירות מסחר ענקיות אחרות.

 

אלו הבדיקות שווה לעשות ושאני עושה בכול ברוקר שאני פותח בו חשבון מסחר, יכול להיות שזה נראה קצת ארוך אבל בשיחה של 5 דקות עם הנציג בטלפון אפשר לקבל תשובות לכול השאלות, כמו גם להוריד את המערכת מסחר מטה טריידר 4 של הברוקר ולעבוד איתה קצת על חשבון דמו.

 

מקווה מאוד שעזרתי לכם במאמר הזה,

 

לכול שאלה / הערה או מידע נוסף – הרגיש חופשי לפנות אלינו בדף צור קשר